Onze producten


 

Tante Jessy verkoopt de babelutten van Moeder Babelutte. Zij beheren de echte kunst van het
maken van babelutten, dat hem zit in de kooktemperatuur en de luchtvochtigheid.

De ingrediënten (suiker, boter & glucose) worden op een open vuur gekookt waarbij constant
gelet moet worden op de temperatuur. Dit verreist een perfecte kennis van destilatie!

Babelutten worden gemaakt op basis van kennis en gevoel, geen enkel bedrijf kan daarom de
originele babelutten evenaren!
     

 

Onze cuberdons zijn vervaardigd volgens een geheim recept uit 1873. Zij worden onder andere
vervaardigd met Arabische gom (sap van de acaciastruiken!).

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was dit product niet meer in Europa verkrijgbaar en raakten
de cuberdons na verloop van tijd bijna in vergetelheid. Pas vanaf 1946 werd de gom weer in
België ingevoerd, waardoor de productie van de cuberdon kon worden hervat door een aantal
banketbakkers die zich het recept herinnerden.

Cuberdons worden door VLAM als streekproduct erkend.
     

 

Nougat is snoepgoed dat traditioneel gekend is.

Er bestaan verschillende recepten om nougat te maken, al is het niet eenvoudig zelf uit te voeren. Door de hoge kooktemperatuur van de suikers vereist het enige ervaring in de keuken.

De ingrediënten van noga zijn: honing, suiker en glucosestroop, stijfgeklopte eiwitten en geroosterde noten (amandelen, walnoten, hazelnoten of pistachenoten) en/of gekonfijte vruchten.
Tante Jessy bvba - Zeelaan 256 Bus 11 - 8670 Koksijde - Belgium - Tel.: +32 473 33 75 51 - BTW: BE 0863.988.304 -
Webdesign by IDcreation 2012